Нехай буде щасливе усе живе у всіх світах
Вишневе клафуті - смачно-смачно)
Французьке. Нямка.
І так - що нам треба? Та всього нічого.... Оригінальний рецепт:
500 грам черешні з кісточками,2 яйця. 65 грам муки, 180 мл молока, 2 ст.л. цукру, 1,2 ч.л. солі....
Все на тісто перемішуєш, виходить така консистенція, як на млинці великі (ті, що "блинчики", а не "оладки").
Форму (я, звичайно, люблю силіконові, але якщо нема - будь-які) змастити маслом вершковим, викласти водин ряд черешні і залити. ВСЕ! Ото і "ділов") просто до неможливості! На 20 хв при 220 - в духовку....Приблизно. Потім - пудрою посипати, можна - через трафаретку, тоді вийде красиво (хто не знає - самі прості трафаретки - просто вручну вирізані з картону).
А тепер - варіації)
Можна міняти ягоди (я так собі думаю, ні, я впевнена0, додавати какао,шоколад,ванільку - та все. чого душа забажає...
Молоко можна доповнити вершками.
Ні в якому разі - не кефіром чи кислим молоком...
От.
Щодо прикрас - все, чого душа прагне)
А, і клафуті можна гарячим подавати, так смачніше...
Гарного вечора якщо хтось це читає)
фото - Галини Собчук.

Французьке. Нямка.
І так - що нам треба? Та всього нічого.... Оригінальний рецепт:
500 грам черешні з кісточками,2 яйця. 65 грам муки, 180 мл молока, 2 ст.л. цукру, 1,2 ч.л. солі....
Все на тісто перемішуєш, виходить така консистенція, як на млинці великі (ті, що "блинчики", а не "оладки").
Форму (я, звичайно, люблю силіконові, але якщо нема - будь-які) змастити маслом вершковим, викласти водин ряд черешні і залити. ВСЕ! Ото і "ділов") просто до неможливості! На 20 хв при 220 - в духовку....Приблизно. Потім - пудрою посипати, можна - через трафаретку, тоді вийде красиво (хто не знає - самі прості трафаретки - просто вручну вирізані з картону).
А тепер - варіації)
Можна міняти ягоди (я так собі думаю, ні, я впевнена0, додавати какао,шоколад,ванільку - та все. чого душа забажає...
Молоко можна доповнити вершками.
Ні в якому разі - не кефіром чи кислим молоком...
От.
Щодо прикрас - все, чого душа прагне)
А, і клафуті можна гарячим подавати, так смачніше...
Гарного вечора якщо хтось це читає)
фото - Галини Собчук.
